Vinerna

Vinerna görs med låg intervention och vettiga vinifieringsmetoder
för högsta möjliga kvalitet.

Vinerna finns hos:
Gårdshuset Äleby, Selaön
Gårdshuset Tuna, Selaön
Han i Hörnet Bistro, Mariefred
Mathias Dahlgren, Stockholm
Mälsåker vingård, Selaön
Passage Vincafé, Eskilstuna
Selaöns vingård, Selaön

BUBBLOR

Billbubba

Lekfull med sina tropiska toner och spritsiga bubblor. Efter en stund i glaset kommer honung, grapeskal och ananas.

Druva: Vidal Blanc 100%
Alkoholhalt: 11,5 %
Vinstil: pet-nat
Skalkontakt: 8 dagar

Druvorna odlas i sandrik jord på gränsen mellan Sörmland och Östergötland. Odlingen sköts genomgående manuellt utan gödning, konstbevattning och besprutning. Druvorna handplockas vid skörd.

Vinifiering
Efter avstjälkning genomgår musten en kortare skalkontakt för att ge vinet mer karaktär och rikare färg. Vinet jäses på ståltank och buteljeras under jäsning där den behåller de mjuka bubblorna som bildas vid jäsningen.

ROSÉ

Billbella

Torr rosé med mjuka tanniner gör den given att para med olika typer av maträtter såsom vilt, råbiff och charkuterier.

Druva: Vidal Blanc 85%, Leon Millot 15%
Alkoholhalt: 11,5 %
Vinstil: rosé

Druvorna odlas i sandrik jord på gränsen mellan Sörmland och Östergötland. Odlingen sköts genomgående manuellt utan gödning, konstbevattning och besprutning. Druvorna handplockas vid skörd.

Vinifiering
Direktpressade avstjälkade blå druvor med kort skalkontakt efter pressning för att uppnå de mjuka tanninerna, blandade med avstjälkade gröna druvor. Musten jäses och vinet mognar i ståltank, filtreras och buteljeras sedan

VIT BLEND

Klasse

Stram karaktär med tydlig spänst och ren smak. Vidal Blanc bidrar med sin lekfullhet och färska frukt där Solaris bygger kropp och djup. Passar väl till feta såser, blancherade grönsaker och Mälargös.

Druva: Vidal Blanc 80%, Solaris 20%
Alkoholhalt: 12,5 %
Vinstil: stilla, vitt vin

Druvorna odlas i sandrik jord på gränsen mellan Sörmland och Östergötland. Odlingen sköts genomgående manuellt utan gödning, konstbevattning och besprutning. Druvorna handplockas vid skörd.

Vinifiering
Delvis pressade hela druvklasar och delvis avstjälkade klasar. Musten jäses och vinet mognar i ståltank, filtreras och buteljeras sedan.